The Great Wide World Of Quincy Jones

Konserter
Dato: 25.01.2015 20:00 - 22:00

Møtested: Dokkhuset

KLSB presenterer på denne konserten en av musikkbransjens viktigste bakmenn. Vi benytter også anledningen til å trekke fram en rekke av storbandets egne musikere som solister. 

OBS: MERK UKEDAG (SØNDAG)

Quincy Jones (født 14. mars 1933) er en amerikansk komponist, musiker, arrangør, dirigent, plate-, film- og TV-produsent, I løpet av sine femti år i underholdningsindustrien har Quincy Jones mottatt mer enn 70 Grammy Award-nominasjoner, vunnet mer enn 25 Grammy Awards samt æresprisen Grammy Legends Award i 1991.

Som 18-åring turnerte han i 1951 som trompetist med den legendariske orkesterlederen Lionel Hampton. Hampton oppdaget at Jones hadde et unikt talent som arrangør, og i 1953 flyttet Quincy Jones til New York hvor han fikk flere oppdrag som frilans-arrangør for bl.a Sarah Vaughan, Count Basie, Duke Ellington, Gene Krupa og Ray Charles.

I 1956 turnerte Jones som trompetist og musikalsk leder for Dizzy Gillespies Band i Midtøsten og Sør-Amerika. Da han kom tilbake til USA fikk han en kontrakt med plateselskapet ABC Paramount Records og begynte sin innspillingskarriere som leder av eget orkester.

I 1964 ble han visepresident hos Mercury Records som den første afroamerikaner noensinne.

I 1966 arrangerte og dirigerte han Count Basie Storband for Frank Sinatra i Las Vegas. I 1969 endret han valsen "In other Words" til 4/4 og kalte den for "Fly me to the Moon", dette ble en stor hit.

På 80-tallet produserte han veldedighetssangen "We are the world" og Michael Jacksons "Thriller" som er verdens mestselgende albumet noen sinne.

 

Konferansier: Tore Engstrøm

Arrangør: Dokkhuset Scene

 

 

Drevet av iCagenda