Dobbeltkonsert og plateslipp med Heidi Skjerve

Konserter
Dato: 29.11.2015 19:30

Møtested: Dokkhuset

Folketoneinspirert konsert med:

JAZZ FRÅ SKOGOM – KNUT LAURITZEN BIG BAND

Første settet denne mandagskvelden er viet Jazz frå skogom med Heidi Skjerve (vokal), John Pål Inderberg (barytonsaksofon), Vigleik Storaas (piano) og Trygve Waldemar Fiske (bass) som slipper sin nye plate!

Kvartetten byr på et variert repertoar med røtter i de Trønderske skogom, fra triste skillingsviser, salmer og svingende slåtter, til poesi av Kristofer Uppdal og Astrid Krog Halse. Inderbergs humoristiske og dadastiske krumspring krydrer det hele.

Kvartetten har fått god mottagelse av publikum og presse på festivaler, kirkekonserter og jazzklubber, og høstet glimrende kritikker for albumet "Vegen åt deg" som ble utgitt høsten 2012.

 

Andre settet produsert i regi av Knut Lauritzen Big Band (KLBB), favner også tematisk det folketoneinspirerte repertoaret, men nå i storbandet sin tonedrakt.

I anledning konsertsamarbeidet med Jazz frå skogom, vil KLBB med Heidi Skjerve som vokalist, presentere komposisjoner fra både Vegen åt deg og deres nyes album i storbandformat. Arrangør er Vigleik Storaas.

Komponist og førsteamanuensis ved NTNU-institutt for musikk Odd Johan Overøye, har til denne konserten på bestilling skrevet en storbandkomposisjon som bygger på selve grunnfjellet av den norske folketonearven med arbeidstittel «Folk». Publikum vil også her få gleden av å møte Heide Skjerve som vokalist.

Komponist og trompetist Jan Magne Førde, har i en årrekke vært kjent for at mange av hans komposisjoner henter sin inspirasjon fra norsk folkemusikk. Flere av Jan Magne sine komposisjoner blir presentert på konserten med komponisten som solist.

 

Gjester med storbandet:

Heidi Skjerve, vokal

Jan Magne Førde, trompet/flygelhorn

 

Programleder KLBB: Tore Engstrøm

 

Arrangør: Dokkhuset Scene

 

Konserten er støttet av Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Midtnorsk jazzsenter

 

 

Drevet av iCagenda