GENTLE - Frode Thingnæs in memoriam

Konserter
Dato: 10.10.2016 19:30

Møtested: Dokkhuset

Denne konserten er et "must" for alle som har vokst opp med NRK som eneste kanal. Få har preget lydbildet i kringkastingen og musikklivet mer enn musikeren, arrangøren, orkesterlederen og komponisten Frode Thingnæs. Alle som setter pris på mainstream jazz og vakre akkordprogresjoner vil her få begge deler i store doser.

Dokkhuset Scene og KLBB arrangerer konserten i samarbeid med Frodes familie, og kan derfor presentere både velkjente stykker og noter som har støvet ned på loftet hjemme hos familien Thingnæs. Konferansier og gjestesolist er programleder-veteranen Erling Wicklund, kjent fra Jazzklubben i NRK gjennom en mannsalder.

Første avdeling starter med visning av Maren Victoria Thingnæs' dokumentarfilm om sin far "Gentle", og fortsetter med at Frodes kone, Marianne Mørk, leser egne dikt om Frode, akkompagnert av pianist Vigleik Storaas.

I andre avdeling presenterer KLBB et bredt spekter av Frodes og Erlings musikk med Roar Juul (trombone) og Erling Wicklund (flugabone) som solister. Dessuten vil solistene gjøre et par duetter fra repertoaret til J&K (J.J. Johnson og Kai Winding)

 

Besetning KLBB på denne konserten:

Saxer: Knut Lauritzen, Torstein Siegel, Erlend Jentoft, Egil Furre, Are Hofstad

Trumpet: Morten Scrøder, Kim Eriksen, Sturla Hauge Nilsen, Emil Holmesland

Tromboner: Roar Juul, Elisabeth Fossan, Christian Eriksen, Øystein Herfindal

Komp: Vigleik Storaas, Aslak Bjerkvik, Andreas Amundsen, Magnus Forsberg

 

 

Frode Thingnæs f. 1940, død 2012. Jazzmusiker, komponist, arrangør og orkesterleder.

Kongens fortjenstmedalje 1999.

 

Erling Wicklund f. 1944, Jazzmusiker, komponist, arrangør, journalist. Ansatt i NRK 1968. Har bygget opp og drevet «Jazzklubben» i NRK.

Fikk Kongens Fortjenstmedalje ved oppnådd pensjonsalder 2014.

 

 

Drevet av iCagenda