«Big Band Narrative» - Jubileumskonsert med Vigleik Storaas

Konserter
Dato: 04.03.2019 20:00

Møtested: Dokkhuset Scene

I 2019 er det 35 år siden Vigleik Storaas ble uteksaminert fra Jazzlinja på NTNU. Dette feirer vi med et helaftens bestillingsverk for storband og solister.

Foto: Tore Sætre / Wikimedia

Om komponisten:
Vigleik Storaas er et kraftsenter i trøndersk og norsk musikkliv med en karriere på over 35 aktive år som pianist, komponist, arrangør og plateartist. Han har gitt ut 8 egne plater, mottatt spellemannsprisen, medvirket på 33 andre plater, skrevet 13 bestillingsverk, en rekke storbandarrangementer og har nesten 150 komposisjoner registrert i TONO. Vigleik har spilt i mange storband, ledet Bodega Band i 6 år, og som timelærer på NTNU jazzlinja gjennom 30 år har han undervist og veiledet utallige av dagens yngre jazzmusikere.

Komponisten om musikken:
Denne konserten er første gang jeg har en hel storbandkonsert med bare nyskrevet musikk siden «Tribute» (CD med Trondhjem jazzorkester i 2006), en milepæl for meg, og noe jeg virkelig ser fram til. Jeg skriver i en en slags suite-form, altså med et grunntema eller -stemning som belyses på ulike måter. Forøvrig er noe av det viktigste at solistene i bandet får utfolde seg samtidig som deres bidrag sys inn i den kompositoriske helheten.

Treblås:
Knut Lauritzen, Torstein Siegel, Kåre Kolve, Erlend Kongtorp, Are Hofstad.

Trompet:  
Morten Schrøder, Sturla H Nilsen, Emil Holmesland, Øyvind Mathisen.

Trombone:
Runar V Værnes, Roar Juul, Morten Skille, Øystein Herfindal

Komp:
Vigleik Storaas, Jon Krogstad, Magnus Forsberg

Arrangør:
Dokkhuset Scene

Konserten støttes av:
Norsk Komponistforening, MFOs vederlagsfond, Norsk Jazzforum, Midt-Norsk Jazzsenter, Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune.

 

 

Drevet av iCagenda